сряда, 25.09.24
18.6 C
София
20 C
Пловдив
16.5 C
Варна
Search Suggestions

      8 ДЕПУТАТИ ОТ ОПОЗИЦИЯТА СА ЗАДЪРЖАНИ В КОСОВО

      Полицията в Косово задържа осем депутати от опозиционната партия „Самоопределение“ по обвинение в причиняването на обща опасност, след като отново хвърлиха димка в парламента. В съобщение от силите на реда до медиите се уточнява, че хората са били задържани след като на три пъти са нарушили работата на парламента с пускането на сълзотворен газ.
      Въпреки опитите дейността на депутатите да бъде спряна, парламентът успя да приеме Бюджет 2016 година. Той е на стойност 1,67 млрд евро и беше приет с гласовете на 78 депутати, след като опозицията на беше допусната в залата, за да проведе гласуването.
      Припомняме, че опозицията пуска димки в парламента като знак на протест срещу споразуменията между Прищина и Белград, на които беше решено да се осигури повече местна власт на етническите сърби в страната. Освен в парламента протест имаше и пред него, където опозиционни поддръжници хвърляха бутилки с червена боя по сградата. Замеряни бяха и органите на реда с коктейли „Молотов“, като те от своя страна отвърнаха с използването на сълзотворен газ.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ