вторник, 24.09.24
11.3 C
София
10 C
Пловдив
14.9 C
Варна
Search Suggestions

      НОВИТЕ ВИНЕТКИ ВЕЧЕ СА В ПРОДАЖБА

      Над 2 милиона винетки за 2016 година започват да се продават в цялата страна.
      За празниците те ще се продават заедно с месечни и едноседмични винетки на старите цени. Могат да бъдат закупени в пощенските станции, от областните пътни управления, граничните пунктове, както и в някои от големите търговски вериги.
      Дизайнът на винетките е нов. Той ги прави по-видими за контролните органи. В тях са вложени няколко технологии срещу фалшификация. Стикерите имат две холограми, като едната е зелена и на нея се вижда изпъкнала цифра „6“, а другата е сребърна и притежава компютърно генериран нанооптичен елемент от най-ново поколение. На задния им фон са изобразени исторически архитектурни паметници, като Шипка и Рилския манастир. Винетките притежават допълнителни защитни елементи – движещи се изображения и триизмерни „стъклени“ елементи. Всички стикери имат двойна номерация – случаен и пореден номер. Комбинацията от двата номера е още един вид защита.
      До края на тази година ще върви паралелна продажба на стикери за 2015 и 2016 година, като месечната винетка, закупена на 31 декември, ще бъде валидна до края на януари догодина.
      Припомняме, че повишените цени на винетките за догодина, предизвикаха вълна от протести в различни градове на страната.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ