сряда, 25.09.24
18.6 C
София
20 C
Пловдив
16.5 C
Варна
Search Suggestions

      САЩ И РУСИЯ ОБСЪЖДАТ КОНФЛИКТИТЕ В СИРИЯ И УКРАЙНА

      Държавният секретар на САЩ Джон Кери пристигна в руската столица Москва рано сутринта днес, за да разговаря с лидера на страната – Владимир Путин. В хода на разговорите двамата ще обсъждят кофнликта в Сирия и участието на страните в него, както и мирното споразумение на Кремъл с Източна Украйна.
      На срещата ще присъства и руският външен министър Сергей Лавров. Посещението на Кери се случва точно в навечерието на третия кръг от преговорите между световните сили по темата: Сирия. Той ще започне на 18-и декември в Ню Йорк.
      Най-важният въпрос е този за съдбата на сирийския лидер Башар Асад. Америка настоява, че Асад не може да остане на власт, като част от политическата резолюция на почти пет-годишната гражданска война между правителствените сили и групировката „Ислямска държава“. Освен това армията на страната се бори с непрекъснатите атаки на опозиционните групи, някои от които водени именно от САЩ.
      Русия обаче стои зад действията и управлението на Асад и е на позицията, че народът сам трябва да избира своя лидер.
      Кери и Путин ще обсъдят и изпълнението на примирието от Минск, подписано през февруари тази година. САЩ и Русия ще дискутират прекратяване на конфликта между украинските сили и руските сепаратисти.
      Говорителят на Белия дом Джош Ърнест заяви вчера, че Вашингтон насърчава усилията на Русия за туширане на напрежението с Турция, предизвикано от сваления Су-24 в края на месец ноември.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ