неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      ТРИМА СА КАНДИДАТИТЕ ЗА ПРАВОСЪДЕН МИНИСТЪР

      ГЕРБ разговаря с трима кандидати за правосъден министър. Това съобщи председателят на парламентарната група на партията Цветан Цветанов във Велико Търново.
      Двама от кандидатите са действащи магистрати. По думите на Цветанов се търси кандидат, който може да получи подкрепата на почти всички партии в парламента, защото за провеждане на реформи в съдебната система е необходим сериозен диалог, както с правосъдното министерство, така и с всички парламентарно представени групи.
      Той възлага надежда, че постът ще бъде зает още тази седмица. Цветанов добави, че ежедневно се водят разговори по темата, но към момента не е взето официално решение.
      ГЕРБ не възнамерява да предлага свой член на партията за правосъден министър. Председателят на организацията вярва, че съдебната система трябва да остане независима.
      Той изрази спокойствие за мнозинството, заради изразените позиции на Божидар Лукарски и Меглена Кунева като лидери на най-големите формации в Реформаторския блок.
      Цветан Цветанов съобщи, че ДСБ остава в управлението и твърдението на Радан Кънев, че партията минава в опозиция, няма как да бъде доказано.
      Той коментира и протестите на съдийското съсловие. По думите му голяма част от притесненията могат да бъдат решени в предстоящия Закон за съдебната власт, който ще бъде следващата крачка по приемането на цялостната стратегия за съдебната реформа.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ