неделя, 22.09.24
11.2 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      ТАЙФУН УДАРИ ФИЛИПИНИТЕ

      Тайфунът „Мелор“ удари Филипините. Бедствието е причинило значителни щети в няколко провинции на страната. Тринадесет е новият брой на жертвите по сведения от сряда. Преди това се смяташе, че са четири.
      Тайфунът удари източно Филипините в понеделник и започна да се движи навън в Южнокитайско море във вторник. Скоростта му достига 170 километра в час.
      Смъртните случаи в резултат от бурята, в Северен Самар има двама удавили се в наводненията, един умрял от хипотермия, а друг е убит от летящи отломки. Хидяди души бяха евакуирани от зоната на бедствието. Около 720 000 в района Бикол. Хиляди пътници са евакуирани в пристанищата и летищата. Десетки полети бяха отменени и десетки кораби бяха принудени да останат на пристанищата. Тайфунът причини сериозни щети в много провинции. Къщите направени от по-леки материали са разрушени. Парното и токът са прекъснати, а зърнените култури могат да страдат от големи загуби. Бедствието връхлетя страната докато се готви за Коледа, за това и голяма част от пуснатите декорации са унищожени. „Това ще бъде една много тъжна Коледа“ казва един от фермерите. Филипините е страната, която е най-податлива на тайфуни. Тази година понесе опустошителния тайфун Копу, който погуби 50 души. През 2013г. друг тайфун убива 6000 души и причинява сериозни щети.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ