сряда, 25.09.24
18.6 C
София
20 C
Пловдив
16.5 C
Варна
Search Suggestions

      БРОЯТ НА БЕЖАНЦИТЕ ПО СВЕТА – РЕКОРДНО ВИСОК

      Броят на хората, принудени да бягат от домовете си, се е увеличил през 2015 година, съобщиха от ООН. Предвиждат нови рекордни нива от над 60 млн. души в световен мащаб.
      Принудените да бягат от войни, насилие и преследвания достигат рекордни нива. Според доклад на Агенцията за бежанци към ООН се забелязва рязко увеличение на броя хора, които живеят като бежанци, търсят убежище или са разселени на територията на своята собствена държава през първата половина на годината, информира БГНЕС.
      Миналата година броят на разселените достигна рекордни 59,9 млн. души, а според доклада на организацията тази година броят им ще се увеличи дори и повече, като вече е задминал 60 млн. души. Това означава, че на практика един от всеки 122 души на планетата днес е принуден да напусне дома си, посочва агенцията. До края на юни 2015 г. 20,2 млн. души живеят като бежанци в световен мащаб, което прави увеличение с 45% от 2011 г., насам. Основен фактор за увеличението е войната в Сирия, без която нарастването между 2011 г. и 2015 г. би било само пет процента. Данни сочат, че европейската мигрантска криза е отразена отчасти, тъй като най-голям наплив от емигранти има през втората половина на 2015 г, която не е отразена в доклада. През първата половина на годината Германия е страната, която е получила най-много молби за искане на убежище. На второ място се нарежда Русия, най-вече от хора, напускащи конфликта в Украйна.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ