неделя, 22.09.24
4.8 C
София
13 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      УКРАЙНА ЗАПЛАШВА ДА НАЛОЖИ МОРАТОРИУМ НА РУСИЯ

      Украинското правителство е готово да наложи мораториум на Русия, заради дълга си от 3 милиарда долара.Това съобщи министър-председателят на Украйна Арсений Яценюк пред РИА Новости.
      Правителството на Украйна е на границата на търпимост с Русия. Срокът, в който дългът трябва да бъде разплати, е 20 декември.
      Яценюк планира да наложи мораториум на Русия. По думите на премиера, правителството ще прекрати отношенията си с руските банки.
      Допълнително няма да бъдат изплатени и дълговете в размер на 507 милиона долара, които две големи украински компании имат към руски банки. Украйна е готова да съди Руската федерация, но няма да заплати своя дълг.
      Международният валутен фонд потвърди официално, че дългът на Украйна към Руската федерация не може да бъде преструктуриран и предаден на частни кредитори. Киев, от своя страна, няма как да върне дълга си, без да наруши условията на договора с руската страна. Финансовото министерство на Украйна изрази готовност да преговаря с Русия за промени в условията на кредитиране.
      Срокът, в който Украйна трябва да върне своя 3-милиарден заем на Русия, изтеглен в края на 2013, изтича на 20 декемрви. Международният валутен фонд в сряда официално потвърди, че дългът на Украйна към Руската федерация е суевренен, а не търговски. Това означава, че условията по него няма как да бъдат променени.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ