сряда, 25.09.24
16.5 C
София
15 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      АХМЕД МУСА – ЧАСТ ОТ „ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА“

      Ахмед Муса Ахмед е част от международна група, разпространяваща идеите на „Ислямска държава“. Тази информация под формата на документ от Австрия пристигна в Пазарджишктата окръжна прокуратура по договор за международна правна помощ, предаде БНР.

      Ахмед Муса е бил във връзка с ръководителя на ислямска държава в Австрия, който в момента е обвиняем по аналогично дело за разпространение на радикален ислям. В момента в Пазарджишкия окръжен съд тече делото по искане на 11-те от общо 14-те обвиняеми за разпространение на радикален ислям да бъдат освободени.
      В периода между 2013 и 2014 година за осем месеца Ахмед Муса Ахмед е посещавал 10 пъти основната терористична клетка в Грац, Австрия. Там Ахмед Муса е контактувал лично с ръководителя на групата Дахмид. Двамата са поддържали връзка и с ислямското звено в Кьолн, Германия. Обвинението гласи, че става дума за международна организация.
      Делото продължава, а днес адвокатите поискаха да не се дава ход на делото, защото искането им за замяна на постоянния арест в по-лека мярка е внесено преди връщането на делото в досъдебна фаза. Съдът не прие иска, тъй като срокът на разпореждането за влизане в сила на това не е изтекъл.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ