понеделник, 23.09.24
16.8 C
София
22 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      ДЯДО КОЛЕДА И „ПРИКАЗКИ БЕЗ КРАЙ“ ЗА БОЛНИ ДЕЦА

      Вечерта преди Рождество Христово, е първата от трите кадени вечери. Нарича се бъдни от бдение и бъдеще, заради вярата в чудото, което предстои. Ето защо поверието гласи, че ако на тази свята вечер си пожелаеш нещо, то ще се сбъдне.
      За малчуганите в Специализираната болница за активно лечение по детски болести в София, вярата в по-доброто бъдеще, е звездата в небето, към която се обръщат с желание, защото те си мечтаят само едно – да оздравеят.
      Най-широките усмивки засияха и тази година, за да покажат, че най-важното са „приказките без край“. В такава приказка заживяха децата тук. Много подаръци и изненади от актьора Христо Шопов и театър „Сириус“ донесоха радост на малките хора с големи сърца.
      Най-голямото щастие за децата беше Дядо Коледа, който им донесе много подаръци. Веселият старец украси заедно с малчуганите празничната елха, чиито играчки са специално изработени в благотворителната арт работилница.
      А пожеланията на децата са прости:
      Акция „Коледен дух“ се организира в рамките на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата „Приказки без край“. Инициативата е факт от 2012 г. и така се превръща в традиция, защото за малките хора чудесата са всичко.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ