неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      СЕВЕРНА КОРЕЯ Е ИЗПРОБВАЛА ВОДОРОДНА БОМБА?

      Лидерът на Северна Корея Ким чен Ун обяви, че са провели изпитание на водородна бомба. Съветът за сигурност на ООН се събира на извънредно заседание, заради изявлението от страна на диктаторската държава. Съвещанието ще бъде на закрити врата, съобщава АФП.

      САЩ осъдиха остро изказванията на Северна Корея и се зарекоха да отговорят по подходящ начин, добавя още агенцията. Вашингтон подчерта, че не може да потвърди твърдението на Пхенян.
      Говорителят на Съвета по национална сигурност на Белия дом Нед Прайс призова Северна Корея да спазва международните си задължения.
      Британският външен министър Филип Хамъд заяви в профила си в Туитър, че ако твърденията на Пхенян се окажат верни, това би било тежко нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН.
      Южна Корея също осъди строго четвъртия ядрен опит на Северна Корея. Президентът на страната Пак-Гън-Хе заяви, че Съвета към ООН ще вземе всички необходими мерки, включително и допълнителни санкции, така че Северът на плати за ядрения тест. Според международни експерти този тест е бил мощна водородна бомба.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ