вторник, 24.09.24
15.8 C
София
20 C
Пловдив
23.9 C
Варна
Search Suggestions

      ИСТОРИЯ ЗА 5 КЛАС С УЧЕБНИК ЗА 7 КЛАС?

      Министърът на образованието проф.Тодор Танев е убеден, че ще има нови учебници за първи и пети клас. Не е сигурно обаче, че ще бъдат издадени преди началото на учебната година.
      Има вероятност новите учебници да се забавят. При такова развитие ще се наложи петокласниците да учат история от учебници за седми клас. Законовият срок за пускане на сесията за новите учебници е 7 месеца, затова образователният министър планира да направи това скоро.
      Танев уточни, че в рамките на 7 месеца издателите ще представят пробни екземпляри, които ще бъдат оценявани в последствие. Комисии на министерството ще започнат това оценяване още когато готовите материали пристигнат, за да не се натрупа всичко след 8 август, когато е крайният срок за предаване на предложения.
      Министърът обеща при всички случаи да има буквари за първолаците. Въпреки това, той определи срокът от 7 месеца като „малко експериментален“. Танев не вижда проблем в първи и пети клас учениците да започнат с по-старите учебници, но при спазване на новата учебна програма. Той не изключва варианта по история за пети клас да бъде взет учебника за седми като мостра, по която да бъде изграден новият като уточни, че няма да бъдат включени всички уроци.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ