неделя, 22.09.24
17.4 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПРЕКРАТЯВАТ СЕ ПРОВЕРКИТЕ ПО СКАНДАЛА „ЯНЕВАГЕЙТ“

      Етичната комисия е прекратила проверката по скандала „Яневагейт“, тъй като експертизата е показала, че записите са манипулирани.
      Замесените в скандала не са извършили нарушения на етичния кодект, смятат от комисията на ВСС. Владимира Янева и Румяна Ченалова, Ясен Тодоров, Димитър Узунов и Милка Итова не са извършили никакви нарушения. Пред bTV Даниела Костова, която оглави временно комисията, заяви че съдържанието на разговорите не може да бъде установено поради незаконност и манипулиране на записите. Тя добави, че информацията по проверката ще бъде оповестена утре, след като ВСС вземе единодушно решение дали да приеме становището на етичната комисия.
      Скандалът „Яневагейт“ започна след края на изборите миналата година. Разпространени бяха разговори между бившите съдийки Владимира Янева и Румяна Ченалова, които обсъждат отстраняването на Владимира Янева от шефското място в СГС и започналото дело за разследване. Утре започват пледоарите по делото „Червеи“ срещу бившия председател на градския съд Владимира Янева и бившия шеф на Дирекция „Сигурност“ в МВР – Тодор Костадинов.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ