понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
18 C
Варна
Search Suggestions

      ЖУРНАЛИСТ: НАДИГА СЕ КСЕНОФОБСКА ВЪЛНА ЗАРАДИ КЬОЛН

      Има опасност от надигане на ксенофобска вълна срещу бежанците, заради събитията в Кьолн. Това заяви германският журналист и ръководител на германския клон на правозащитната организация „Human Rights Watch“ Венцел Михалски пред БНР.

      Според Михалски нападенията срещу жени в Кьолн не са пряко свързани с бежанците. Той заяви, че проблемът със сексуалното насилие съществува отдавна в Германия и той не е провокиран само от мигранти. Михалски е категоричен, че полицията трябва да осигури безопасността на всички хора в Германия. Журналистът заяви,че виновните за случилото се трябва да бъдат наказани според германското законодателство, но не трябва те да бъдат съдени по-строго, само защото са чужденци, добави още той. Венцел заяви, че трябва да бъдат предприети по-строги мерки в законодателството на Германия, които да защитават жените-жертви на нападения. Той добави, че законите трябва да бъдат по-строги не само в Германия, но и в останалите европейски държави.
      Според правозащитника засега германското общество е толерантно към мигрантите, но рискът от надигане на ксенофобска вълна е голям, ако хората се чувстват несигурни. Венцел заяви, че ако полицията не прави нищо, за да защити хората, това би събудило ксенофобски настроения сред хората по целия свят. Според него станалото в Кьолн би могло да се използва като аргумент от противниците на политиката на отворени врати, само за да докажат правотата на убежденията си.
      Новогодишната нощ е повратна точка в бежанската политика. Според проучването „Политбарометър“ тези събития са променили възгледите на всеки трети в Германия. 60% от хората смятат, че страната няма да се справи. Това заяви пред БНР Матиас Форноф, журналист от германската обществена телевизия ZDF.
      По думите му, проблемът с въвеждането на лимита за бежанци е неговото практическо приложение. Според него все още никой не смее да прекрати политиката на отворени врати. Той допълни още, че в момента Европа не е единна по отношение на мигрантите, а предизвикателства като бежанската криза могат да се преодолеят само ако европейските държави са единни, добави още той.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ