неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      МАНЮЕЛ ВАЛС: МИГРАЦИОННАТА КРИЗА ИЗЛАГА ЕС НА РИСК

      Френският премиер Манюел Валс предупреди, че миграционната криза в Европа излага на риск Европейския съюз. Той добави, че континентът не може да приеме всички бежанци, които бягат от насилие, защото обществата ще бъдат дестабилизирани. Според него става дума за криза, която се очертава да бъде дълга и трудна.
      Валс заяви също, че Франция ще запази в сила обявеното извънредно положение докато войната с групировката „Ислямска държава“ не свърши. Мерките бяха въведени след атаките в Париж от 13 ноември миналата година. По думите на Валс, Европа трябва да предприеме спешни действия за контрол върху външните й граници. Премиерът не отправи директна критика към германския канцлер Ангела Меркел, която покани бежанците миналата година, но по думите му става ясно, че смята това послание за погрешно.
      През миналата година в Европа пристигнаха над 1 млн. мигранти. Голяма част от тях предприемат опасно пътуване.
      Днес най-малко 33 мигранти се удавиха в три различни различни случая с потъване на превозващите ги плавателни съдове в Егейско море, информира БГНЕС. При първия инцидент лодка с 48 души потъна край бреговете на гръцкия остров Фармакониси. Загиналите са 21 души. Втората трагедия се разиграла край остров Калолимнос, но броят на имигрантите на плавателния съд е неизвестен. Бреговата охрана спаси общо 26 души, а операцията продължава. По-рано днес беше съобщено и за трети инцидент с 12 удавени имигранти. В лодката е имало 50 души, 28 от които са спасени, а останалите са в неизвестност.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ