събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПУТИН ПОДПИСА ЗАКОН ЗА ИЗБЯГВАНЕ НА ДВОЙНОТО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ С КИТАЙ

      Руският президент Владимир Путин подписа закон за избягване на двойното данъчно облагане с Китай. Подписаният документ ратифицира съглашение между двете страни за избягване на двойното данъчно облагане за физически и юридически лица, за един и същ вид доход, съобщава информационна агенция ТАСС.

      По документа се работи от 2014 г., когато Русия и Китай подписаха съглашение, а през 2015 г. е изготвен протокол за внесените изменения. Подписването и на двата документа се проведе в Москва.
      В пояснителната записка към закона се посочва, че той ще способства за взаимноизгодното сътрудничество между Китай и Русияи за взаимно привличане на инвестиции. Документът създава предпоставки за подкрепа на бизнеса, като елиминира възможността едно и също юридическо или физическо лице да бъде обложено с данък за една и съща дейност и в двете страни.
      Законът се отнася до данъци върху общия доход или отделни елементи от доходите на лицата, които имат местожителство, местопребиваване, място на управление, място на регистрация в Русия или Китай.
      Както отбеляза по-рано заместник министърът на финансите на РФ Алексей Моисеев, съглашението съдържа норми и правила за облагане на финансови дейности, доходи от недвижимо имущество, доходи от трудова заетост, доходи на артисти и спортисти и други. Мисеев уточни, че разпоредбата влиза в сила в началото на новия данъчен период т.е. през януари 2017 г.
      Между Русия и Китай действа подобно съглашение от 1994 г., но със сегашния документ има редица промени и допълнения.

      Източник: bultimes.com

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ