понеделник, 23.09.24
5.8 C
София
14 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      НАПАДЕНИЯ СРЕЩУ БЕЖАНЦИ В СТОКХОЛМ

      Стотици маскирани шведи обикаляха централната гара на Стокхолм и нападаха хора, които не изглеждат като етнически шведи, пише британският вестник „Индипендънт“.
      Облечени в черно и със скрити лица, мъжете се събрали, за да „накажат подобаващо северноафриканските деца, бродещи наоколо“, съобщава говорител на полицията в столицата.
      Очевидци разказват, че са видели пребити хора, а преди нападенията маскираните мъже са раздавали листовки със заплахи за живота на емигрантите.
      Тази серия нападения идва след като през януари социална работничка беше наръгана и в последствие почина. Тя е работила в център за настаняване на деца и младежи мигранти без придружители.
      Четирима са арестувани до момента – един човек за обида на полицейски служител и трима за носене на маски на обществено място, което не е законно в Швеция. След инцидентите Шведското движение за съпротива публикува изявление, в което е посочено, че целта на нападенията е да се разичстят криминалните мигранти от Северна Африка. Голяма част от тях са настанени около Централната гара, което предопределя мястото на действие на неонацистите.
      През изминалата година Швеция посрещна 160 000 нелегални мигранти. Притокът им драстично намаля, след като контрола по границите на страната беше затегнат.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ