петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      АРЕСТУВАХА ЗАПОДОЗРЕНИ ИСЛЯМИСТИ В ГЕРМАНИЯ

      Арестуваха двама заподозрени ислямисти в Германия. Полицейските акции са се състояли след сигнал за подготвяно терористично нападение, който е бил подаден от службата за контраразузнаване, информира ДПА, позовавайки се на източници от силите за сигурност.

      Операциите били проведени в Берлин, Хановер и Атендорн. Полицията задържала двама от издирваните четирима алжирски граждани. Единият бил заловен в център за регистрация на бежанци в Атендорн, а другият – в Берлин.
      В същото време Белгия подготвя план, с който се цели дерадикализацията на няколко района в Брюксел, съобщиха местни медии.
      Планът обхваща квартал „Моленбек“, „Андерлехт“, „Сен Жос“, „Скарбек“, „Сен Жил“ и предградието Вилворд. Всички тези райони са известни с имигрантското си население и с множеството случаи на хора, присъединили се към редовете на ИДИЛ.
      Предвижда се по реализацията на плана да бъдат изразходени 15 милиона евро. Тези средства ще бъдат дадени на полицията, за да наблюдава радикализирали се мюсюлмани, да следи джамиите в града и да проверява адреси, на които се подозира, че живеят хора без регистрация в общината.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ