понеделник, 23.09.24
5.8 C
София
14 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ГЪРЦИЯ- БЛОКИРАНА ОТ НАЦИОНАЛНА СТАЧКА

      Национална стачка е предвидена за днес в Гърция. Двата най-големи синдиката обявиха протест срещу пенсионната реформа. В редица градове се очакват митинги. Към протестните действия ще се присъединят и тролейбусите, регионалните влакове и такситата, които няма да работят. Автобусите, трамваите и метровото в страната ще се движат със съкратено работно време. Корабите също ще преустановят работа. Затворени са държавните училища, а в болниците работят единствено спешните центрове. Вътрешните полети също ще се окажат засегнати от стачките.
      Журналистите в Гърция също излязоха на стачка, но ден по-рано, за да може днешното събитие да бъде отразено в медиите. Причината е намаляването на максималната и минимална пенсия и увеличаването на осигуровките. Предвижда се това да важи както за работодателите, така и за работниците.

      Движението към южната ни съседка през граничните пунктове и днес ще бъде блокирано. Преминаването през Кулата, Илинден и Маказа е невъзможно. Очаква се стотици селскостопански машини да блокират пътя от гръцка стана към граничния пункт Капитан Петко Войвода. Еднодневната стачка ще обхване и останалите пунктове не само с България, но и с Турция и Македония. От българското външно министерство съветват гражданите, решили да пътуват през Гърция, да следят актуалната пътна обстановка, както и информация за блокади на граничните пунктове.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ