неделя, 22.09.24
4.8 C
София
13 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      13 ДУШИ ЗАГИНАХА ПРИ СИЛНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В ТАЙВАН

      Тринадесет души, сред които и едно дете загинаха при земетресение с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер в Тайван, съобщи американската телевизия Ен Би Си, позовавайки се на данни от спасителните служби на град Тайнан, цитирана от БТА.

      Над 380 души извадени изпод развалините на рухналите сгради са били хоспитализирани, посочва ТАСС.
      Силното земетресение е нанесло сериозни щети на поне пет големи сгради в град Тайнан, чието население наброява 1,8 млн. души. В района Юнкан е разрушена 17-етажна сграда, друга, 16-етажна, е частично разрушена. Сериозно са пострадали още 7-етажна сграда, няколко по-малки постройки и търговски комплекс. Земетресението обаче не е нанесло щети на технологичните паркове и предприятията, произвеждащи полупроводници и високотехнологични продукти за износ. Някои от тях са спрели производството си заради прекъсвания в електроподаването.
      След труса социалната мрежа Фейсбук активира функцията „проверка за безопасност“, даваща възможност на потребителите да разберат дали близките и роднините им са в безопасност, както и да съобщят, че самите те са добре, ако са в района на стихийно бедствие. Това съобщи на страницата си основателят на мрежата Марк Зукърбърг.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ