вторник, 24.09.24
14.2 C
София
21 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ГРАНИТСКИ: НЕ ТРЯБВА ДА СЕ РУШАТ ИСТОРИЧЕСКИ ПАМЕТНИЦИ

      Не трябва да се рушат исторически паметници. Това заяви небезизвестният критик и издател Иван Гранитски в предаването „Делници“ по телевизия Евроком.
      Експертът коментира темата на деня – внасянето на предложение за референдум от екипа на „Шоуто на Слави“.
      Според Гранитски в страната има силно напрежение, което е породено от политическите партии. По думите му, организациите не са легитимни от гледна точка на гласоподавателите. Причината е, че едва 30-40% от населението гласува. Тези нелегитимни избори водят до също толкова нелегитимни закони, които от своя страна предизвикват напрежение в страната.
      По думите на издателя, разделението на нацията играе крайно негативна роля в българското съвремие. То има много последици както за цялата държава, така и за отделните индивиди. Според Гранитски българите постоянно намират причина да се разделят – на русофили и русофоби, леви и десни, християни и мюсюлмани, вторите смятани за опасни в последно време. Това предизвиква негативен ефект не само върху държавата, но и върху отделните граждани. Иван Гранитски коментира и проблемите в образователната система, в частност – предизвикалия спорове учебен материал по история и литература.
      Гранитски е убеден, че не е разумно да се отричат факти и идеологии, дълго властвали в страната. Според него има личности и трудове, които са прекалено значими за философията, литературата и икономиката, за да бъдат пренебрегвани по политически причини.

      Вижте още: ВИДЕОЗАПИС на целия разговор с Иван Гранитски в „Делници“, 08.02.2016 г.

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ