неделя, 22.09.24
4.8 C
София
13 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЩАЙНМАЙЕР: РАЗРЕШАВАНЕТО НА УКРАИНСКАТА КРИЗА Е ВСЕ ОЩЕ ДАЛЕЧ

      “Световната общност все още е далеч от разрешаването на украинската криза“, това заяви германският министър на външните работи Франк-Валтер Щаймайер на конференцията по сигурността в Мюнхен, цитиран от ТАСС.

      „Оставащите разногласия по Минските споразумения са трудно разрешими“, това беше потвърдено на срещата в Мюнхен на нормандската четворка, в която членуват Русия, Украйна, Германия и Франция, отбеляза Щайнмайер.
      Срещата, в която взе участие и руският министър на външните работи Сергей Лавров беше посветена на Украйна.
      Контактната група и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) трябва до следващата среща на четворката да подготвят планове за спазване на примирието и подготовката на местни избори, допълни Щайнмайер.
      На срещата страните са обсъдили работата на Специалната мониторингова комисия на ОССЕ за Украйна, съобщи пред журналисти украинският министър на външните работи Павло Климкин. Било постигнато споразумение да се работи с мисията на ОССЕ, как да се осигури безопасността, както и достъпът до Донбас и границата.
      Нормандската четворка се е споразумяла в рамките на преговорите в Минск да се изработи формат за избори в Донбас, добави Климкин. Среща на четворката в пълен формат ще се състои в началото на март, най-вероятно в Париж, обяви той.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ