неделя, 22.09.24
12.8 C
София
20 C
Пловдив
21.5 C
Варна
Search Suggestions

      ПЕТРОЛЪТ ОТНОВО ВЪРВИ НАДОЛУ

      Цената на петрола продължи да се колебае след постигнатото във вторник споразумение между Саудитска Арабия, Русия, Катар и Венецуела за замразяване на добивите на нивата от 11 януари. Непосредствено след срещата, която се проведе в Катар, цената тръгна нагоре и прехвърли 35 долара за барел от сорта „Брент“.

      В сряда сутринта обаче последва отново спад и цената стигна до 32,15 долара за барел. В следобедната търговия суровината отново поскъпна до малко над 33 долара.

      Експертите смятат, че споразумението за замразяване на добивите няма да даде незабавен ефект, тъй като не е ясно как ще реагират останалите големи производители. Иран, който излезе на пазара след дългогодишно ембарго, даде да се разбере, че не смята да се съобразява със споразумението и ще повишава добивите.

      Някои анализатори са на мнение, че в близко време петролът ще тества ценови нива от под 30 долара, а други отиват още по-далеч и смятат, че в рамките на няколко месеца може да се стигне и до цена от 20 долара за барел. 

      Според Barclays петролният пазар остава „между чука и наковалнята“, а перспективата за поскъпване е доста ограничена. ОПЕК трябва да избере едно от двете – по-високи цени или по-малък пазарен дял, но не може да има и двете, пише в анализ на банката. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ