вторник, 24.09.24
14.2 C
София
21 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ХИЛЯДИ ОТДАДОХА ПОЧИТ НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ ДНЕС

      С опашки от хиляди българи, отдаващи чест и поднасящи цветя пред паметника на Васил Левски в София, отбелязваме 143-та годишнина от обесването му. Тя ще бъде почетена в цялата страна.

      От сутринта не спират вълните от хора, идващи да почетат Апостола. Те ще продължат и в 18:00 ч., когато е официалната церемония пред паметника на Левски, на която ще произнесе реч и президента Росен Плевнелиев .

      Ученици и деца от всички училища и детски градини в София поднесоха цветя и почетоха Васил Левски. Те пяха паметни песни за Дякона и рецитираха стихотворения. Да отдадат чест на Дякона дойдоха и ръководството и футболистите на футболен клуб „Левски“.

      Независимият депутат Велизар Енчев дойде също да почете годишнината от обесването на Апостола и да отдаде чест пред паметника.

      „Как ви изглежда в днешния ден парламентът да създаде временна комисия която да разследва влиянието на Турция и Русия върху вътрешните работи на България?“

      Така коментира той в интервю за Евроком редно ли беше решението на парламента да се взима точно в днешния ден.

      Той се обяви против създаването на такава комисия. Пред камерата на Евроком той сподели, че за него Васил Левски е герой, и заяви: “Добре, че Апостолът не е жив, за да види какво се случи в днешния ден“.

      Децата, които са далеч от проблемите в политическия живот на страната ни заявиха ясно и точно: „Левски е герой, защото е освободил България от турско робство.“ С такава почит като чистата детска мисъл трябва да мислим за нашите апостоли на освобождението и да учим децата си да почитат паметни дни като днешния – 143 години от обесването на Васил Левски.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ