вторник, 24.09.24
10.8 C
София
16 C
Пловдив
14.1 C
Варна
Search Suggestions

      СДВОЯВАНЕ. ПАВЛЕ И ВЕРГИНИЯ

      ГЕОРГИ ДАСКАЛОВ

      Ако куршуменото писмо до премиера е пиар, е пълен провал. Ако пък службите сами са взели решение да го направят публично, което е малко вероятно – също. На плоскостта на пиара се постига точно обратният ефект. Най-меко казано, българите смятат, че този път премиерът е прекалил. Че ги взема за канарчета.

      Почти никой освен няколко професионални ченгета, но и те по-скоро от колегиалност, не приема заплахата сериозно. Българите и друг път са се смели на нещо направено или речено от Борисов. Но почти няма случай да им е изглеждал смешен. Сега го постигна.

      Това не е единственото поражение.

      По нещастна случайност – а може и да е нарочно – новината за куршума за премиера съвпадна с тази за готвеното покушение срещу Пеевски. Двамата все повече се сдвояват. Метафората за огледалото добива все повече плътност. Вече си вървят – както обичат да казват у наше село – като Павле и Вергиния. Неразделни си станаха.

      Пеевски може и да е чист като кристал. Но сдвояването с него вече е смъртоносно за кой да е политик. Изгоряха Орешарски, Станишев. Сега предстои да се види какво ще стане с Бойко Борисов.

      Заплахи за убийство срещу Борисов и Пеевски в един и същи ден действат на подсъзнателно ниво. Тоя е като оня. И обратното.

      Дежурните анализатори коментират, че заплахите може да означават две неща. Опит за дестабилизация. Или подготовка за избори.

      И двете не изглеждат много сериозно, с цялото уважение.

      Първо, никой в момента не иска да сваля това правителство и Борисов лично.

      И второ, точно по тази причина избори не се задават, освен президентските в края на годината.

      Но в цялата тази шумотевица крайният ефект е, че Борисов е все по-плътно зашит за Пеевски.

      Не знам само той сам ли се набута или го набутаха.   

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ