събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      РУСКИ АНАЛИЗАТОРИ ПРОГНОЗИРАТ 82 РУБЛИ ЗА ДОЛАР

      Индексите на руските борси се движат зигзагообразно, пише борсовата аналазиторка на „Альпари“ Анна Бодрова. В понеделник рублата поскъпна спрямо долара с 1,66 до 75,18, а спрямо еврото – с 2,68 рубли до 82,82.

      Ръстът на цената на петрола с 5,36 до 34,78 долара за барел „Брент“ допринесе за ръст на руските борсови индекси. Вторник в Русия беше почивен ден, а в сряда колебанията на пазарите продължиха.

      Ръководителят на ОПЕК Абдалла Салем ал-Бадри съобщи наскоро, че диалогът със САЩ за замразяване на петролните добиви практически не е започнал. Иран също не е склонен на такава стъпка.

      Замразяването на добивите на януарските нива засега е само на теория. Иран се нуждае спешно да се върне на петролния пазар и да достигне равнищата отпреди санкциите. Има опасност при замразяване на добивите от страна на водещите производители други страни да вземат пазарния им дял.

      Според Бодрова докато няма развитие Brent-ът ще се търгува в диапазона от 29,96-35,73 долара.

      Новината за споразумението между Русия и САЩ за прекратяване на бойните действия в Сирия почти не оказва влияние на пазара.

      Предвижданията на анализаторите са, че през март доларът ще струва около 74,50 рубли, но при негативен сценарий може да достигне до 81,62 рубли. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ