събота, 21.09.24
10.8 C
София
19 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ДОНЧЕВ: ИЗРАЕЛ Е ПОТЕНЦИАЛЕН ДОСТАВЧИК НА ГАЗ ЗА БЪЛГАРИЯ

      На двустранна среща с председателя на Националния икономически съвет на Израел проф. Ави Симхон заместник министър-председателят по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев заяви, че страните от региона на Средиземноморието и в частност Израел се разглеждат като потенциални доставчици на газ за България и региона на Югоизточна Европа.

      Дончев допълни, че двете страни имат неизползван потенциал за развитие в областта на икономиката и енергетиката, а осигуряването на енергийната сигурност и разнообразието на източниците на енергоресурси в региона на Близикия Изток, Средиземноморието и Балканите е неразделна част от постигането на политическа и икономическа стабилност.

      Според участниците в срещата постигането на ефективно сътрудничество в областта на енергетиката в региона може да послужи като основа за цялостно активизиране на отношенията между странита от Близикия изток, Средиземноморието и Балканите.

      Водена от министър-председателя Бойко Борисов, българската делегация е в Израел. Предстои Дончев да се срещне с почетния консул на България в Израел Мони Бар и с народния представител в Кнесета Йоси Бейлин.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ