събота, 21.09.24
10.8 C
София
19 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      DEUTSCHE BANK: РУБЛАТА Е НАЙ-ПОДЦЕНЕНАТА ВАЛУТА НА СВЕТА

      Deutsche Bank смята, че рублата е една от най-подценените валути в света, се казва в обзор на финансовата институция. Анализаторите на банката са оценили динамиката на руската валута и са стигнали до извода, че тя е подценена.

      Според тях стабилизирането на рублата, последвало резкия спад от началото на годината, ще продължи. Темповете на възстановяване на руската валута са най-високи сред т.нар. валути на развиващите се пазари, смятат анализаторите на Deutsche Bank. Ключовият фактор, от който зависи по-нататъшното възстановяване на рублата, е стабилизацията на цените на петрола.

      Икономиката на Русия също показва признаци на стабилизация и перспективите за рублата са позитивни, се казва още в обзора.

      Руските валутни резерви са 379 милиарда долара и Русия е единствената страна сред развиващите се икономики, която увеличава размера на резервите си.

      Методиката на германските анализатори е разработена през 1999 от икономистите Питър Кларк и Роналд Макдоналд и отчита разликите между реалния валутен курс и макроикономическите показатели на страните.

      Според тази система за оценка рублата е най-подценената валута в света. Ако цените на петрола се стабилизират, оценката за рублата трябва да е позитивна, смятат анализаторите на Deutsche Bank.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ