понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
20 C
Пловдив
22.1 C
Варна
Search Suggestions

      ОГРАДА И ОХРАНА ПРЕД РЕДАКЦИЯТА НА ТУРСКИЯ ВЕСТНИК „ЗАМАН“

      Ограда и охранители има пред сградата на опозиционния турски вестник „Заман“. Полицията използва сълзотворен газ и водно оръжие, за да разпръсне протестиращи пред редакцията на изданието. Демонстрантите протестират срещу решението на турските власти да поемат контрола над „Заман“, предаде Ройтерс.

      Няколкостотин бяха недоволните граждани, които опитаха да попречат на полицията да влезе в сградата на вестника. Органите на реда успяха да си проправят път и да влязат в зданието.

      Вестник „Заман“ е най-високотиражния опозиционен вестник в страната. Турски съд е постановил вчера назначен от държавата управителен съвет да ръководи вестника, който има издания на няколко езика, включително турски и английски.

      Според някои информации изданието е свързано с живеещия в САЩ ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен. Той и движението му Хизмет са обвинявани от Анкара, че са се опитали да дестабилизират ситуацията в Турция през лятото на 2013 г. и че подкопават властта. Вестникът е силно опозиционно издание и често пъти критикуваше настоящото ръководство на страната, по-специално правителството и президента.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ