петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      НАСЕЛЕНИЕТО НА КИТАЙ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ С 45 МИЛИОНА ДУШИ

      Китай планира да увеличи населението си с 45 милиона души в рамките на 5 години. Причината е, че в момента китайците застаряват притеснително.
      Прогнозите в петгодишния план са населението в страната да бъде около 1,42 млрд. жители през 2020 г. Тази стратегия беше представена на сесията на китайския парламент, който ратифицира отменянето на политиката „едно семейство, едно дете“. Семействата да имат по две деца, предлагат политици.
      Очакваните 45 милиона деца, които да се родят в следващата петилетка са значително повече от появилите се на бял свят през предходната. Днес населението на най-голямата държава в света е 1,37 млрд. души.
      Политиката на „единствено дете“ често е съпровождана от насилие спрямо жените. Тя доведе до подем на икономическото развитие, но в замяна на това работната ръка намаля и се появи значително неравновесие между мъже и жени. Въпреки решението за промяна, много родители се колебаят дали да вземат съдбоносното решение да отгледат още едно дете поради очакваните допълнителни разходи.
      Броят на хората в активна възраст, между 15 и 59 години намалява, докато пенсионерите на повече от 60 стават все повече, напомнят международните агенции.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ