вторник, 24.09.24
22.4 C
София
25 C
Пловдив
19 C
Варна
Search Suggestions

      ДИНКО ОТ ЯМБОЛ ВЛЕЗЕ И В „ДЕЙЛИ МЕЙЛ“

      Самообявилият се за ловец на бежанци Динко от Ямбол, който хваща мигранти на турската граница сам, заедно с група съграждани, яхнали коне, се превърна в истинска сензация на английска почва. Той и неговите подвизи по браздата намериха място и в „Дейли Мейл”, като изданието разказва подробно за приключенията на българина.

      29-годишният Динко Валев се хвали с това, че сам е успял да хване десетки мигранти, на които той гледа като на джихадисти. Според него, това не са бежанци, а терористи. Ямболията се хвали с това, че реакцията към неговите действия е предимно позитивна и затова очаква да има още и още поддръжници. За своите цели те използват две бронирани машини, с които са се сдобили кой знае откъде, и няколко коне, които „при акция” яхват като в същински уестърн.

      Динко е на мнение, че правителството трябва да спонсорира действията му. „Аз съм спортист и това е спорт. Тук няма никакво насилие” , убеден е Динко, цитиран от „Мейл”. Но въпреки това, не всичко е цветя и рози за Динко. Българският Хелзински комитет, организация, пазеща правата на човека, настояват ямболията да бъде разследван от властите.

      Пред „Мейл” от БХК казват: „Валев признава, че той наранява хора. Неговите жертви са мъже, жени и деца, бягащи от Сирия. При един инцидент, той ги накарал да лежат с лице към земята за половин час, като ги заплашвал със смърт. Той ги обижда и тормози. Още по-притеснително е че иска вече и пари за това. Той внушава на своите поддръжници, че може да тормозят и нараняват бежанци”

      Източник: Новини Лондон

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ