понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
20 C
Пловдив
22.1 C
Варна
Search Suggestions

      АВСТРИЙСКИ МИНИСТРИ ИНСПЕКТИРАТ ГРАНИЦАТА НИ

      Днес пристигна австрийската делегация в Министерски съвет, водена от министъра на вътрешните работи Йохана Микл-Лайтнер и министъра на отбраната и спорта Ханс-Петер Доскоцил. Министрите на Австрия се срещнаха с премиера Бойко Борисов.

      Борисов заяви, че като външна граница на Европейския съюз България полага сериозни усилия и прилага стриктно всички разпоредби на европейското и шенгенското законодателство с цел да се овладее миграционния натиск. Макар и засега да не се забелязват нови тенденции в мигрантския поток, предприемаме подготовка за своевременни действия, ако е необходимо. Това посочи премиерът. България е информирала Европейската комисия относно допълнителните нужди на страната ни.

      Вчера Лайтнер обеща подкрепа за България, ако страната ни бъде атакувана от мигранти заради затварянето на Западнобалканския маршрут за Европа.

      Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и министърът на отбраната Николай Ненчев ще посетят заедно с австрийските си колеги Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово. Министрите ни ще запознаят гостите си с предприетите мерки за охрана по южната ни граница.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ