неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      НЕРЕДНОСТИ ПРИ РАЗХОДВАНЕТО НА СРЕДСТВА ОТ ЕС

      Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка заради публикации в медиите за съмнително управление и разходване на средствата от Европейския съюз.

      Върховната административна прокуратура отправи предложение за извършване на одит на три проекта на Министерството на околната среда и водите, съобщиха от прокуратурата.

      Проверките са по повод на публикации във вестник „Труд“.

      Една от статиите се отнася до отпуснатите 470 000 лева държавни и европейски средства по програма „Околна среда за възстановяваването на хабитата на лалугерите“. Вестникът обясява, че от тях се усвояват 412 00 лева. Тази история е от 6 януари и е със заглавие: „Половин милион взели „еколозите“ за 60 лалугера“

      На 08.01 2016 г. е публикувана нова статия: „Еколозите с нов удар – мътят яйца на костенурки за милион лева“. В нея са изложени факти за изпълнителите и партньорите по проекта, които навеждат до съмнения относно законосъобразното разходване на средствата от ЕС.

      Новина от 12.01.2016 г. в сайта на вестника се отнася до проект, чийто основен извод е, че туристическите зони и лифтовете са главните заплахи за разпространение на глухара. Друго откритие е менюто на растението. Общата стойност на проекта е близо 440 000лв. От изданието заявяват, че проектът е безсмислен и че е било ненужно да се дават близо половин милион лева за открития, които вече са записани в учебниците по история.

      Проверката на трите проекта на МОСВ е извършена от Върховна административна прокуратура. От изисканите документи иформацията от статията за лалугерите е потвърдена.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ