понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
20 C
Пловдив
22.1 C
Варна
Search Suggestions

      РАВНОСМЕТКАТА СЛЕД СТРЕЛБАТА В БРЮКСЕЛ: 1 УБИТ И ЧЕТИРИМА РАНЕНИ

      Четирима офицери са ранени, а единият от тримата заподозрени е убит. Това е равносметката от полицейската акция в Брюксел, при която бяха преследвани предполагаеми терирости, свързани с атентатите в Париж от миналата година. Престрелка започна в белгийската столица във вторник следобяд.

      Полицаите бяха обстрелвани в близост до фабриката на германския автомобилен производител „Ауди“. В изявление на Службата на федералния прокурор се казва, че заподозреният, въоръжен с автомат „Калашников“, е бил убит по време на операцията. Категорично от службата изключват твърдението, че Салех Абдеслам, главният заподозрян за атаките в Париж през ноември, и неговият сътрудник Мохамед Абрини, са все още на свобода.

      В пресконференция белгийският премиер Шарл Мишел заяви, че операцията все още продължава, като най-вероятно случаят е свързан с атаките в Париж. Случилото се е станало по време на рутинни проверки, вследствие на което полицаите биват обстрелвани, допълни още Мишел.

      Трима от полицаите са ранени по време на първоначалния оглед на района, докато четвъртият е бил ударен по време на стрелбата.

      Френският вътрешен премиер Бернар Кушнер потвърди участието на френската полиция в акцията.

      В резултат от терористичната атака на 13 ноември в Париж, където бяха убити 130 души, в Белгия са предприети поредица от антитерористични мерки за сигурност.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ