понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
20 C
Пловдив
22.1 C
Варна
Search Suggestions

      Терорът в Брюксел взе 34 жертви (обзор 2)

      34 души загинаха при серия експлозии в Брюксел тази сутрин.
      Първите взривове бяха на летището „Завентем“ до гишето за регистрация на American Airlines. Свидетели твърдят, че непосредствено преди тях са се чули изстрели и арабска реч.
      Часове по-късно взривове разтърсиха и метростанциите „Маалбек“ и „Шуман“. След тях всички линии на метрото спряха движението си, а пътниците бяха евакуирани през аварийните изходи.
      Полицията е открила няколко колана със закачени експлозиви. „Ислямска държава“ пое отговорност за атентатите. Те са били осъществени от терористи-камикадзе.
      В страната е въведено най-високо равнище на терористична заплаха. Границите са затворени. Правителството провежда заседания във връзка със случилото се. Градският транспорт в Брюксел е спрян, същото се отнася и за влаковете. Всички полети са отменени. Евакуирана е и ядрената електроцентрала „Тианж“.
      В страната е обявен тридневен траур. Аерогарата остава затворена поне до 24 март, когато ще бъде взето решение дали е безопасно тя да бъде отворена.
      Сред остро осъдилите взривовете световни лидери са върховният представител за политиката за сигурност в Европейския съюз Федерика Могерини и председателят на Европейския съвет Доналд Туск.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ