вторник, 24.09.24
18.6 C
София
20 C
Пловдив
16.5 C
Варна
Search Suggestions

      ДАНС: Не е заплаха, а любов

      Сигналът за терористична заплаха в района на столичния хотел „Плиска“ е проверен от МВР и ДАНС и не се е потвърдил, докладва на премиера Борисов шефът на ДАНС Димитър Георгиев. Според него ставало дума за сигнал, получен на телефон 112 в сряда вечерта.

      Георгиев обясни, че ставало дума за любовни отношения между български и чужд гражданин, чието развитие е мотивирало неизвестно засега лице да се обади на спешния телефон.

      След обаждането българските служби са информирали партньорите си в чужбина, а оттам съобщението е изтекло към посолството на САЩ в София.

      Премиерът определи това изтичане като „недопустимо и некоректно“.

      „Няма реална опасност за гражданите и гостите на София. Запознат съм в детайли с проверката на българските служби. Сигналът е с ниска степен на опасност, но в ситуацията, в която се намираме, сме длъжни да проверяваме всяко твърдение за заплаха. Абсолютно недопустим и некоректен е начинът, по който американските дипломати изнесоха в публичното пространство информацията, получена от българските им колеги. Искам да уверя българските граждани, че държавата проверява всеки един сигнал, който би представлявал опасност за гражданите, и не би скрила от обществото, ако съществува и най-малка заплаха за здравето и живота на хората“, каза Борисов.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ