петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      Москов: Има сигнали за три болници, отказващи лечение на онкоболни

      Онколози и болници едни срещу други. Новият модел на лечение на раково болните се превърна в „ябълката на раздора“, след като здравните заведения заплашиха, че ще започнат да връщат пациенти.
      Здравният министър д-р Петър Москов свика среща с БЛС и онколози и заяви категорично, че ще има строги наказания за лечебните заведения, които си позволяват подобна практика с раково болни. Москов се закани, че ще отнема разрешителното и лиценза на всички болници, които отказват лечение от този тип. Той беше категоричен, че няма да прави компромис, за да защити бизнес интереси, проявявани от лекарите.
      Ресорният министър допълни, че има три подадени сигнала към ведомството за отказ от обслужване на онкоболни и писма от директори на болници, които са признали, че са били подтиквани от свои колеги да спрат приема на пациенти с ракови заболявания. Целта била „да клекнат тези момчета в Здравното“. По думи на Москов обаче „нито едно от тези момчета няма да клекне“. Той добави, че е долно поведение на агитация, която увеличава напрежението сред пациентите.
      Подкрепа към министъра изразиха и онколозите, които скочиха срещу БЛС, готвещ национален протест утре.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ