неделя, 22.09.24
23.5 C
София
25 C
Пловдив
24.3 C
Варна
Search Suggestions

      Евгения и Николай Баневи изскочиха в „Досиетата от Панама“

      Бизнес семейство Баневи и още няколко повтарящи се имена изскочиха като акционери или пълномощници на 10 офшорки, регистрирани на Сейшелите, Бахамите и в Панама между 2005 и 2015 г. Това е информацията, получена от “Зюддойче цайтунг”, публикувана от Международния консорциум на разследващите журналисти, съобщава в. „24 часа“.

      Имената на фирмите са Uniworld Incorporated, Triffyn Development, Buzzard Holding. Заради промяна в закона на Сейшелите всички акции на приносител е трябвало да станат поименни. Така са издадени сертификати на Евгения и Николай Баневи. Другите фирми на двамата са регистрирани в други зони – Бахамите и Панама.

      По повод изнесените данни от „Досиетата от Панама“, Банева заяви пред „24 часа“, че не познава бизнесмен без офшорки и не се бои от проверка на НАП. Тя подчерта, че имат регистрирани офшорни фирми и в Русия, в Швейцария, в Македония. По нейните думи ако са замесени политици има проблем, но за бизнесмените това са нормално търговски практики.

      В отговор на въпрос за конкретните фирми Банева беше категорична, че семейството й има 120 фирми, регистрирани в България и не може да знае всяка с какво се занимава.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ