събота, 21.09.24
20.8 C
София
23 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Дилма Русеф е все по-близо до отстраняване

      С 38 срещу 27 гласа парламентарната комисия, натоварена да проучи обвиненията в корупция, препоръча процедура по импийчмънт за бразилската президентка Дилма Русеф.  Ховаир Аранчис, докладчик по делото, прочете решението по телевизията. 65-членната комисия прие, че искането за отстраняване на първата жена президент в историята на Бразилия е правно допустимо.

      Следващата стъпка е гласуване в долната камара на бразилския парламент. Процедурата може да започне най-рано на 17 април.

      Междувременно стана ясно, че вицепрезидентът Мишел Темер е записал 15-минутна реч, с която да се обърне към бразилците в случай, че президентката бъде отстранена. Темер записал речта на мобилния си телефон и тя била получена от някои негови съпартийци. Сътрудниците на вицепрезидента заявиха, че речта е изтекла случайно.

      Темер е лидер на  Партията на бразилското демократично движение, която изтегли шестимата свои министри от правителството, оставяйки Русеф в политическа изолация и фактически ускорявайки процедурата по нейното отстраняване.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ