понеделник, 23.09.24
14.2 C
София
21 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Атентатори от Брюксел признаха: Отказахме се да се самовзривим

      Атентаторите от Брюксел Мохамед Абрини и Осама Крайем, признаха, че са се отказали да се самовзривят в последния момент, съобщават местни медии, цитирани от БТА.

      Мохамед Абрини направи самопризнание, че е „мъжът с шапката“ от кадрите от охранителните камери на летището. По думите на Абрини, той „не би убил и муха“ и е бил „заставен“ от братята Ибрахим и Халид Бакрауи да отиде на брюкселското летище.

      Абрини разкри и първоначалния замисъл на атентата – на аерогарата да бъдат взривени три бомби: пред гишетата за регистрация на пътници за полети към САЩ, Русия и Израел.
      Американското контраразузнаване предоставило на белгийските служби достъп до програма за лицево разпознаване и така било напълно изяснено, че оцелелият от атентата на летището е той. ФБР също потвърди участието му в атентатите.

      Вторият оцелял атентатор – Крайем твърди, че е бил запознат предварително в какво се замесва. Той признава, че изхвърлил своята раница, която и досега не е открита. Според местните медии липсата на раницата е опасност за нов атентат.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ