неделя, 22.09.24
23.5 C
София
25 C
Пловдив
24.3 C
Варна
Search Suggestions

      Ципрас: Споразумение с кредиторите е възможно до 1 май

      По думите на премиера Алексис Ципрас преговорите на Гърция с международните кредитори от ЕС и МВФ трябва да приключат до 1 май.

      Ципрас вярва, че целта разговорите да приключат до православния Великден (1 май) е постижима. Той заяви, че много скоро ще се стигне до споразумение, тъй като според него Атина е изпълнила „три пети” от обещанията си пред кредиторите.

      В момента кредиторите оценяват извършените в Гърция орязвания в пенсионната система, подобрявания на събиранията на данъци, изчиствания на лоши кредити и други реформи, необходими за да получи страната третия спасителен пакет от средства за икономиката си.

      От началото на икономическата криза през 2010 г. южната ни съседка е приела мерки за икономисване на 63 милиарда евро държавни разходи, като към тази сметка ще бъдат добавени още 5,4 милиарда. Според Международния валутен фонд е нужно да бъдат спестени 8 милиарда евро, за да бъдат постигнати повечето от фискалните цели.

      Според гръцкия финансов министър Евклид Цакалотос предварително споразумение трябва да бъде постигнато до срещата на финансовите министри на страните от еврозоната на 22 април.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ