вторник, 24.09.24
14.2 C
София
21 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Имена на приближени до семейство Клинтън „изплуваха“ в „Панамските документи“

      Имена на редица приближени до Хилъри Клинтън и съпругът и Бил Клинтън се появиха в разкритията около „Панамските документи“, съобщават американските медии.
      Оказва се, че двамата съпрузи имат близки връзки с хора, използвали услугите на адвокатската кантора „Мосак Фонсека“ за създаване на офшорни компании.
      Сред приближените до семейството е и Габриел Фиалков. Той е финансов директор на първата кампания на Хилъри Клинтън в американския Сенат.
      Друго от имената е това на Франк Гиустра – канадски минен магнат, участвал в редица пътувания с Бил Клинтън. Присъстват още семейство Шагори, което е осигурило 1 млрд. долара за проекти на организацията „Клинтън глобал инициатив“; също китайският милиардер Лап Сен, който беше в центъра на скандала със събирането на средства за Демократическата партия по времето на управлението на Бил Клинтън.
      Панамската фирма „Мосак Фонсека“ е била използвана и от компании, финансирани от починалия инвеститор Марк Рич, който беше международно издирван преди Бил Клинтън да го помилва в края на своя последен мандат.
      Хилъли и Бил Клинтън не се появяват в базата данни на „Мосак Фонсека“. Липсват имената и на дъщеря им Челси и съпругът и Марк Мезвински.
      В момента Хилъри Клинтън е кандидат за президент на САЩ. Международния консорциум за разследваща журналистика предполага, че заради разкритията е вероятно да се засили кампанията на основния и конкурент – Бърни Сандърс. В своята кампания Хилари има трудности с това да привлече на своя страна работещите американци.
      Говорителят на президентската кампания на Клинтън ・Браян Фалън и от кабинета на Бил Клинтън и фондацията Клинтън・отказаха коментар.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ