вторник, 24.09.24
14.2 C
София
21 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Благодарение на Македония мигрантският поток намалява

      Благодарение на Македония месечният мигрантски поток е намалял. По данни на граничната служба на ЕС през март броят на незаконните пресичания на границите на ЕС в района на Западните Балкани са намаляли с 90 на сто.

      За сравнение е взет броят на нелегалните преминавания на границите през февруари. Миналия месец 4930 мигранти незаконно са минали през границите, което е с 10% по-малко в сравнения с март 2015 година.
      Агенция „Фронтекс“ констатира също, че благодарение на споразумението между ЕС и Турция за ограничаване на мигрантския поток, както и на операцията на НАТО в Егейско море, броят на мигрантите, достигащи гръцките острови, значително е намалял. През март броят им е бил 26 460 души, което е по-малко от половината от показателя през февруари тази година, но е 3 пъти по-голяма от показателя за март миналата година.
      По данни на агенцията през първата половина на април са регистрирани средно 100 пристигащи на ден. Нараства обаче мигрантския поток по централния средиземноморски маршрут, през Италия. През март по този път са пристигнали 9600 души.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ