вторник, 24.09.24
11.3 C
София
10 C
Пловдив
14.9 C
Варна
Search Suggestions

      Българският фотограф Стоян Ненов спечели „Пулицър“

      Българският фотограф Стоян Ненов от екипа на „Ройтерс“ спечели престижната награда „Пулицър“ за заснемането на бежанската криза в Европа. Наградената галерия на „Ройтерс“ съдържа 17 снимки, една от които е на българина.

      Снимката е от гарата на македонския град Гевгелия и е направена на 15 август.

      В момента фотографът е в Идомени, на гръцко-македонската граница, където продължава да работи по темата с мигрантите от Сирия.

      Вестник „Ню Йорк таймс“ спечели наградата „Пулицър“ за международен репортаж, агенция „Асошиейтед прес“ е отличена за журналистика в служба на обществото, а вестник „Вашингтон пост“ победи в категорията за национален репортаж, предадоха световните агенции.

      Церемонията по обявяване на носителите се състоя в Колумбийския университет. „Ню Йорк таймс“ спечели „Пулицър“ за най-добър международен репортаж за отразяване на тежкото положение на жените в Афганистан. „Вашингтон пост“ беше отличен за създаването на национална база данни за смъртни случаи, причинени от полицаи в САЩ.

      Вестник „Лос Анджелис таймс“ спечели „Пулицър“ за отразяване на гореща новина във връзка с терористичното нападение в американския град Сан Бернардино. Книгата „Черните знамена: възходът на ИДИЛ“ на Джоби Уорик получи награда за документална литература.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ