вторник, 24.09.24
11.3 C
София
10 C
Пловдив
14.9 C
Варна
Search Suggestions

      От Коледа до Великден. Търпението на гяурите

      На Коледа миналата година Доган уволни Местан. На Цветница тази година, ден преди началото на Страстната седмица, цикълът завърши с назначаването на Карадайъ. Както би казал Местан, това е акт със семиотично звучене. Знак ни дава агата, нишан ни праща. Точно на християнските празници си прави мероприятията.

      Значи не му пука какви празници има. Това е демонстрация на сила. И е пресметнато. Правим каквото си искаме.

      Извън семиотиката анализаторите казват, че сбирката на ДПС на Цветница била забележителна с това, че повдигнала въпроса за езика на омразата. Били сме обсебени от езика на омразата.

      Някой да се заслушал в проповедите на ходжите из 4-те хиляди джамии в България? Да е разбрал, че в джамиите на българите не се вика другояче освен гяури?

      Но не е работата как си викаме. Това е първосигнално.

      ДПС събира върху себе си гнева на българите не само и не толкова, че е турска партия. А с това, че произведе лакома турска върхушка, създаде съвършена машина за власт, която прави пари от политиката. Работата е, че прави само пари. И нищо друго.

      По същата причина българите мразят и останалите политически партии. Но при ДПС моделът е най-чист. Най-ясен.

      БКП и ДПС зададоха модел, в който партиите взимат властта, тя им носи пари, а с тези пари се купува още власт. Властта става самодостатъчна, установява контрол върху медиите, върху икономиката и гражданските структури, избирателят е изхвърлен.

      Останалите партии, ако искат някога да видят власт, са принудени да следват този пример. Така на терена остават само политически чудовища и изборът е сведен до по-малкото чудовище. Което не го прави по-малко чудовищен.

      Главният грях на ДПС е развращаването на политиката. Вместо ДПС и турците да се интегрират в българската политика и българското общество, ДПС „интегрира“ българските партии. Направи ги като себе си. Корпорации на цинизма, машини за влияние и пари. Новите аги на България.

      А раята преглъща и търпи. Както винаги е било. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ