петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      „Алтернатива за Германия“ обяви, че ислямът противоречи на християнската култура

      „Алтернатива за Германия“ проведе в събота и неделя свой конгрес, на който се обяви срещу исляма. Партията прие предизборна програма, в която се казва, че ислямската религия противоречи на конституцията и християнските традиции на Германия.

      От партията искат забрана за издигането на минарета, на публичното призоваване на вярващите към молитва и на носенето от жените на прикриващи цялото лице облекла.

      Според последните социологически проучвания „Алтерантива за Германия“ има подкрепата на 14 % от германските избиратели и ако се запазят тенденциите, вероятно няма да има проблеми да прескочи 5-процентната бариера за влизане в парламента на изборите догодина.

      В Германия има около 5 % мюсюлмани, повечето от тях – гастарбайтери от Турция и тяхното потомство и по-голямата част от тях се смятат за интегрирани в обществото. Напоследък обаче съставът на мюсюлманите се променя с идването на нови имигранти от Африка и от Близкия изток.

      Конгресът на „Алтернатива за Германия“ започна в събота в Щутгарт с протести на леви активисти, при което около 500 души бяха арестувани и имаше ранени полицаи.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ