неделя, 22.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
18 C
Варна
Search Suggestions

      Преговорите за търговското споразумение между САЩ и ЕС са пред провал

      Преговорите между Европейския съюз и САЩ за Трансатлантическото споразумение за търговия и партньорство са пред провал. Това стана ясно от изявление на френския министър на търговията Матиас Фекл, цитирано от „Ройтерс“. Министърът каза, че няма напредък по преговорите и по-вероятно е те да бъдат спрени.

      В опит да ускори подписването на споразумението президентът на САЩ Барак Обама направи посещения в Германия и Великообритания, но реакциите на европейските лидери бяха по-скоро предпазливи. САЩ искат да приключат с преговорите до края на мандата на Обама, който изтича в началото на следващата година.

      Според Франция обаче няма напредък и Америка не е склонна на отстъпки.

      В неделя „Грийнпийс“ призова за спиране на преговорите, позовавайки се на опасения, че споразумението ще компрометират безопасността на храните. В подкрепа на своите твърдения организацията публикува поверителни документи, показващи твърдите разнопосочни позиции на двете преговарящи страни по този въпрос.

      „Грийнпийс“ смята, че предложеното Споразумение за трансатлантическа търговия и инвестиционно партньорство (TTIP) ще предостави прекалено голяма власт на едрия бизнес за сметка на потребителите и на националните правителства.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ