петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Забраниха знамената на ИДИЛ и Палестина на Евровизия2016

      Европейски съюз за радио и телевизия (ЕСРТ) обяви решението си да забрани знамената на „Ислямска държава” и на Палестина от конкурса Евровизия 2016 г.
      Публиката няма да може да развее и знамената на други спорни политически обекти като Крим, Нагорни Карабах и Северен Кипър.
      „Организаторите молят феновете да уважат и оценят неполитическия характер на Евровизия”, се казва в официалното съобщение.
      Решението на ЕСРТ да забрани флага на Палестина по време на предстоящия музикален конкурс предизвика вълна от недоволство в Рамала.
      Сайеб Ерекат, ръководител на палестинската делегация на преговорите с израелската страна, който наскоро пое поста на генерален секретар на Организацията за освобождение на Палестина, отрече решението.
      В писмо до ръководителя на ЕСРТ – Жан-Пол Филипот, Ерекат изтъкнал, че решението да се забрани палестинския флаг на световния музикален конкурс е „дискриминация и сериозна обида за нашата страна”.
      „Конкурсът Евровизия тази година ще се проведе в Стокхолм, Швеция – първата страна членка на ЕС в Западна Европа, която официално призна Държавата Палестина”, пише още Ерекат.
      „Призоваваме ви незабавно да оттеглите срамното си решение. Освен това изискваме и извинение от страна на ЕСРТ към милионите палестинци по света”, допълва той.
      Генералният секретар на Организацията за освобождение на Палестина подчертава, че 138 държави в света, включително почти всички в Европа, официално са признали Палестина.
      Тази година Евровизия се провежда в шведската столица. Победителят ще бъде обявен на 14 май.

      Източник: www.btvnovinite.bg 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ