сряда, 25.09.24
15 C
София
14 C
Пловдив
14.1 C
Варна
Search Suggestions

      160 години от рождението на Зигмунд Фройд

      Днес се отбелязват 160 години от рождението на една от най-влиятелните фигури в Психологията като дисциплина – Зигмунд Фройд.

      Бащата на психоанализата е от еврейски произход, роден през 1856 г. в тогавашната Австрийска империя. Той започва кариерата си като лекар във Виена, където постепенно, заимствайки идеи и опит от различни учени в сферата на психологията, насочва интелектуалните си усилия върху развитието на психоанализата, най-вече чрез идеите за несъзнаваното, сънищата и неврозата.

      Възгледите му за човешката природа били новаторски за времето си и през целия живот на учения са предизвиквали отзвук в академичните среди. Фройд е оказал огромно влияние и върху развитието на медицината, социологията, антропологията, литературата и изкуството на ХХ век.

      Гугъл отбелязва 160 години от рождението на Зигмунд Фройд с лого на началната страница на търсачката. Тя може да се види в голяма част от Европа, Северна и Южна Америка, Индия, Япония и Индонезия. Автор на изображението е Кевин Лафлин.

      Със своята скрита основа айсбергът напомня на несъзнаваното. Фройд е разположен на хоризонта в легнало положение. Това сякаш е точното пространство между лекар и пациент, между читател и текст, между хора и свят, обясняват от Гугъл.

      Ние се избираме един друг не случайно. Ние срещаме само тези, които живеят в нашето подсъзнание, твърди Фройд. А тезисите му остават актуални във времето и не спират да вълнуват хората и до днес.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ