неделя, 22.09.24
23.5 C
София
25 C
Пловдив
24.3 C
Варна
Search Suggestions

      Северна Корея избра нов външен министър

      Бившият заместник-министър на външните работи на Северна Корея Ри Йонг Хо бе назначен за ръководител на Министерството на външните работи на страната, заяви Асошиейтед прес.

      Информацията не уточнява защо е извършена промяната на министъра на външните работи, но според източници от разузнаването на Южна Корея, причината е, че бившият шеф на външното министерство на КНДР Ри Су Йонг е повишен до поста на заместник-председател на Работническата партия на Корея по въпросите на външните работи.

      Севернокорейските държавни медии не са обявили за назначаването на Ри, но севернокорейската посолство във Великобритания информира британското Министерство на външните работи за назначаването му на 16 май.

      Някои анализатори смятат, че назначаването на Ри Йонг-Хо е опит да се съживят дипломатическите връзки между изолираната държава и останалата част на света, особено след скорошните ядрени и ракетни изпитания, възпламенили международното възмущение.

      Той бе водачът на севернокорейската делегация по време на преговорите за атомното разоръжаване на страната през 90-те години и е бивш посланик на страната във Великобритания, предава Voice of America.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ