неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Венецуела обяви извънредно положение

      Правителството на Венецуела обяви извънредно положение за поне 60 дни и си даде широки правомощия в сферите на сигурността, разпределението на храни и енергийните доставки. Мерките, публикувани в държавния вестник, детайлизират заявеното от президента Николас Мадуро в петък, когато той обяви намеренията на правителството да овладее политическата и икономическата криза.

      Венецуела е изправена пред хиперинфлация, недостиг на храни и електричество и политическо противопоставяне между изгубилия популярност Мадуро и оглавения от опозицията нов парламент, опитващ се да го отстрани от власт с референдум.

      По-рано правителството въведе двудневна работна седмица, за да се пести енергия. Има режим на тока и властите се опитват да установят тотален контрол върху промишлените предприятия.

      Икономиката на 30-милионната страна е силно зависима от цените на петрола, които през последните две години бележат траен спад, а положението допълнително се влоши, след като социалистическото правителство предприе редица мерки, които парализираха икономическата активност.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ